Mindig megdöbbenek, akárhányszor is olvasom, nem tudok hozzászokni a glutén, laktóz és cukor okozta tünetekhez. A gyerekem szerencsére nem hiperérzékeny, így a tünetei is enyhébbek. De nem mindenki ilyen szerencsés.
Ennek apropóján kezdtünk kísérletekbe a glutén-laktóz-cukormentes sütik terén.
Az alapokat a Napos Sütik védett márkanevű termékünk adta.
Kerestük a tesztelésre vállalkozókat, információt gyűjtöttünk, recepteket gyártottunk, és első alkalommal 2014 Mikulás napján elkezdődtek a tesztsütések, és megíródott az eredményről a blogbejegyzés.
Az első receptek csak glutén-laktózmentesek voltak a négy ízben: diós, mákos, kókuszos és joghurtos-kakaós. Egy hónappal később került sor a cukorbetegek, és az inzulin rezisztensek számára is fogyasztható receptúrák tesztelésére.
Folyamatosan finomítottuk, alakítottuk a receptúrákat, kerestük a kapcsolatokat, szereztük be az információkat, és arra a következtetésre jutottunk, hogy célszerűbb egybevonni az ezen ételintoleranciában szenvedőknek készülő sütemény alapporokat. Így született meg a GLC mentes Napos Sütik receptúrája.
A tesztelés folyamatosan zajlik, várjuk azokat, akik GLC mentes étrendet tartanak, és szívesen részt vennének benne, hiszen nekik, értük, velük készülhet el a végleges termékösszetétel!
Kedvcsinálónak Havancsák Éva tesztelőnk által készített képek a kész süteményekről: